Meldings- en keuringsplicht

Wat zijn uw rechten en plichten bij de aanschaf van recreatievastgoed

De eerste avond in uw vakantiehuis, gezellig aan tafel met uw familie. Uw nieuwe huis moet natuurlijk gevierd worden! De glazen zijn gevuld, het hoofdgerecht staat in de oven en de soep moet nog worden opgewarmd. Dan merkt u het: de gasplaat doet het niet. U verbaast zich, had de verkoper dit niet vooraf moeten melden?

Jazeker, de verkoper had dit moeten melden. Een verkoper heeft namelijk de plicht om bekende gebreken aan u te melden. Deze plicht heet een meldingsplicht.

Als koper heeft u een onderzoeksplicht. Maar soms heeft een huis gebreken die niet direct zichtbaar zijn. Gelukkig kunt u een bouwkundige keuring laten uitvoeren. U voldoet op dat moment aan uw onderzoeksplicht.

De onderzoeksplicht is uw plicht om alle mogelijke gebreken in uw woning te (laten) onderzoeken. Als u dit nalaat, kan dit verstrekkende gevolgen hebben.

"Wanneer moet de verkoper gebreken melden en wat zijn uw rechten en plichten? Een aankoopmakelaar weet waar u op moet letten"

Bas van recravas uw aankoopmakelaar voor recreatievastgoed

Welke situatie geldt voor u?

Een aankoopmakelaar voor uw vakantiehuis levert altijd iets op

Omzetbelasting en uw vakantiewoning

Koop een huis zonder gebreken

In de praktijk is de verkoper bij gebreken vaak in het voordeel. Het is namelijk voor u heel moeilijk aan te tonen dat de verkoper informatie heeft achtergehouden. Daarnaast staat in uw contract dat u de woning - inclusief alle zichtbare en onzichtbare gebreken - aankoopt. Het is dus verstandig om samen met een aankoopmakelaar een woning te kopen en een bouwkundige keuring uit te laten voeren.

Wilt u er zeker van zijn dat u een huis zonder gebreken koopt? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag met de bezichtiging, keuring en eerlijk advies."Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt zeker bij de aankoop van een woning"

Neem contact op met de aankoopmakelaars van Recravas

 

 

 

 

Maak direct een afspraak

Koop met rust en zekerheid. Onze aankoopmakelaars zorgen ervoor.


Waar kunnen wij u mee helpen?
Recravas balk