Huurgrond, waar moet u op letten?

Wat als u de grond onder uw vakantiewoning huurt?

Een vakantiehuis is een droom. Maar voordat u uw nieuwe avontuur aangaat en het huurcontract van de grond tekent, is het belangrijk om van een aantal zaken goed op de hoogte te zijn. Zo voorkomt u dat de kosten van uw huis hoger uitvallen – of erger - dat u uw droomhuis verliest!Antwoorden & tips

Voorkom vervelende situaties in de toekomst • Eigendom

  Zorg ervoor dat u weet van wie u de grond huurt. Ga na of de verkoper van de vakantiewoning de eigenaar van het park is. Dit is niet vanzelfsprekend. Is er sprake van een beheerbijdrage? Hoeveel bedraagt deze?

 • Huurtermijn

  Hoe lang mag u de grond huren? Wie bepaalt eventuele jaarlijkse huurverhoging, en hoeveel bedraagt deze? En als u onverhoopt van gedachten verandert, hoe lang bedraagt dan de opzegtermijn?

 • Gehuurde grond

  Is het toegestaan om het huis zomaar te verkopen of staat er in het contract opgenomen dat de verhuurder bepaalt aan wie de grond wordt verhuurd?

 • De kleine lettertjes

  U kunt voor onverwachte kosten komen te staan als het contract bepaalt dat de woning ontruimd moet worden en u de huur zonder te ontruimen opzegt. Bedragen tussen de 2500,- en 5000,- zijn geen uitzondering. Als er niet ontruimd hoeft te worden, mag de woning dan blijven staan? En als deze verplaatst moet worden, wie betaalt dan de bijbehorende kosten?

  Het loont dus om het contract goed door te lezen en u bewust te zijn van de kleine lettertjes. Zo blijft uw vakantiehuis ook een bron van ontspanning en plezier.

"De kleine lettertjes bij huurgrond kunnen grote gevolgen hebben. Neem geen risico, een aankoopmakelaar voorkomt dat u een kat in de zak koopt"

Bas van recravas uw aankoopmakelaar voor recreatievastgoed

Welke situatie geldt voor u?

Een aankoopmakelaar voor uw vakantiehuis levert altijd iets op

Een tweede huis kopen voor privegebruik

Voorkom verlies van uw vakantiehuis

Het kopen van een vakantiewoning op huurgrond brengt wellicht risico's met zich mee. Laat u dus altijd goed informeren. De aankoopmakelaar weet waar u op moet letten.

Voorkom dat uw droom uitmondt in een nachtmerrie en laat de aankoopmakelaar van Recravas met u mee kijken naar de overeenkomsten voordat u overgaat tot aankoop.
"Het kopen van een vakantiewoning is vaak een droom die uitkomt. Recravas zorgt ervoor dat uw droom niet uitmondt in een nachtmerrie"

Neem contact op met de aankoopmakelaars van Recravas

 

 

 

 

Maak direct een afspraak

Koop met rust en zekerheid. Onze aankoopmakelaars zorgen ervoor.


Waar kunnen wij u mee helpen?
Recravas balk